7e Intergalactische Bijeenkomsten – 6 – 9 juli 2023

Deel dit verhaal, kies je platform!

Van 6 tot 9 juli vinden de 7e intergalactische ontmoetingen plaats op de ZAD van Notre-Dame-des-Landes, georganiseerd door de Ambazada, in samenwerking met andere lokale collectieven.

Bron: zad.nadir.org

“Hier en overal zet het kapitalistische systeem zijn verwoestingen voort, maar deze machine hapert. Tegenover hen organiseert een mozaïek van volkeren zich om de sociale en ecologische wandaden te bestrijden. Samen is het aan ons om de constellaties van deze strijd en deze levensvormen met elkaar te verbinden en te leren van hun strategie en hun manier van zorg dragen voor de aarde, ons lichaam en ons leven.

Als we in Notre-Dame-des-landes handelen om een ​​embryo van meer egalitaire en verenigde ruimte te vestigen in het licht van de kapitalistische logica, dan is het in de momenten van breuk van de huidige strijd (pensionering, anti-bassins…) dat kan het begin zijn van een spoor voor een ander samenlevingsmodel. Intergalactische ontmoetingen bieden momenten van uitwisseling, confrontatie en deelname aan de ontwikkeling van toekomstige strijd, op onze bescheiden schaal.

Voorprogramma tot nu toe

Donderdag 7 juli

• Ontmoeting met Myriam Bahaffou over ecofeminisme, liefde en sensualiteit in militante kringen.

• Theater-cabaret met de groep La Centrifugeuse, Voorrondes, penetratie, orgasme?

• Film We komen in aanwezigheid van regisseur Nina Faure.

Vrijdag 8 juli

• Presentatie van het Serhildan-collectief en politiek nieuws in Rojava

• Vertoning van de film BAKAÇXTEPKAÇX en ontmoeting met de hoofdrolspeler van de film Daniel Esteban Alvarez, mestizo genaturaliseerd door de inheemse Nasa-gemeenschap in Cauca, Colombia. Terwijl hij hun territorium, hun gemeenschap en hun rechten verdedigde, werd hij in 2016 het slachtoffer van een explosie waarbij hij ernstig gewond raakte. Hij zal ons vertellen over de strijd die hij deelde met deze gemeenschap.

• LE FEU , spektakel van de Harmonie des Ronciers — spreuken en muziek van de komende campagnes

Zaterdag 9 juli

• Conferentie-debatten en workshops over (slechte) huisvesting , waarbij groepen uit Bretagne en Frankrijk over de kwestie strijden.

• Vertoning van de film Equal to equal door/en door de vereniging A4  : Association d’Accueil en Agriculture et en Artisanat, daarna discussie over toegang tot land, opleiding, vestiging op het platteland voor mensen met of zonder papieren.

• Concerten met Tedaak, Hero Hecho

Zondag 10 juli

• Een rondetafelgesprek over de strijdstrategieën rond de planning van het grondgebied en de agro-industrie in aanwezigheid van de collectieven Extin

ction Rebellion (Londen) en de Uprisings of the Earth.

• Avond: Fest Deiz

Wandelingen/ontdekking van de zad in de ochtend

Praktische informatie

zal beschikbaar zijn:

• gemengde en niet-gemengde campings ter plaatse, militante kantine, de Internationale Boulangère Mobile, receptie, medische ruimte, Fight Sexism Festival, infoKiosk, bar, videoruimte, enz.

Er zal een simultaanvertalingssysteem worden voorzien voor conferenties in verschillende talen.

Als u inhoud wilt voorstellen

(workshop, debat, enz.), is er een ruimte voor zelforganisatie beschikbaar.[om deze ruimte zo goed mogelijk te beheren, kunt u zich het beste vooraf inschrijven door in een paar regels de activiteit te presenteren die u daar wilt uitvoeren (thema, vorm, gevraagde tijd, dag en tijd, benodigde uitrusting, enz.)]

Voor een goed verloop van de bijeenkomsten nodigen we u uit om u zo snel mogelijk te registreren, zodat de logistiek rekening kan houden met het verwachte aantal personen op ”  galac2023@riseup.net  “. We kunnen niet meer dan 300 mensen herbergen.

Deze vergaderingen zijn volledig in eigen beheer , als u ons wilt komen helpen, kunt u dit aangeven door uw dag van aankomst te vermelden.”


Bron: Zad.nadir.org

Deel dit verhaal, kies je platform!